Brabantse Heemdagen 2017 brengen bezoek aan de Teutenkamer


De Brabantse Heemdagen, georganiseerd door de 60-jarige Heemkundekring De Baronie van Cranendonck, trokken bijna 80 geïnteresseerde heemkundigen uit alle hoeken van de provincie Noord-Brabant naar Cranendonck. De jarige heemkring bood een interessant programma aan , met een wandeldag en een fietsdag.
Ook de zustergemeente Hamont werd in het programma opgenomen. De Teuten en vooral de Teutenkamer werd in de kijker geplaatst.De voorzitter van Hamont, Luk Van de Sijpe en de stadsgids Magda Theuwis mochten de deelnemers in vier groepen rondleiden. De reacties waren unaniem lovend. De rijke en mooi opgestelde collectie Teutenerfgoed wekte verwondering bij de vele heemkundigen uit Noord-Brabant, die het Teutenverhaal ook in hun regio goed kennen.Maar ook de locatie en de prachtige kloosterkapel waren bij haast alle deelnemers een grote aangename verrassing.
Als toemaat gaf Ria Hermans, stadsgids in opleiding toelichting bij de Teutenhuizen op de markt van Hamont.Zo heeft de Hamontse heemkring een steentje bijgedragen aan een overigens zeer succesvolle editie 2017 van de Noord-Brabantse Heemdagen. Met alle gelukwensen aan voorzitter Jac Biemans en zijn enthousiaste medewerkers.