Werken Laathoeve gestart

PERSBERICHT

Hamont-Achel, 22 november 2018

 

WERKEN LAATHOEVE GESTART

Vandaag zijn de consolidatiewerken aan de oude schuur op de Laathoeve gestart. Deze stortte eerder dit jaar immers in. De werken gebeuren in opdracht van de stad door een gespecialiseerde bouwonderneming en onder toezicht van een deskundig architectenbureau.  Alles gebeurt bovendien met goedkeuring en onder supervisie van het  Agentschap Onroerend Erfgoed.

De werken bestaan enerzijds uit schoringswerken en anderzijds uit het inventariseren van recupereerbare materialen. Deze zullen opgestapeld worden in afwachting van een mogelijke heropbouw.

De stadsdiensten werken ondertussen verder aan het dossier in navolging van de gemeenteraadsbeslissing van 27 augustus 2018, waarbij de intentie uitgesproken werd tot het verwerven van de site. Dit onder verschillende strikte voorwaarden, zoals het vinden van een geschikte herbestemming voor het monument met een meerwaarde voor Hamont-Achel en de grensoverschrijdende regio. Ook moet er zeker zijn dat de erfgoedpremies later niet teruggevorderd zullen worden van de huidige eigenaar.

Meer info:

  • Stafmedewerker Beleidscel Marina Rijken, 011 51 06 40
  • Burgemeester Theo Schuurmans, 0495 21 04 75