ODIS-ontmoetingsdag 2024.

Afspraak in Sint-Truiden op 7 juni

Op vrijdag 7 juni organiseert de historische databank ODIS haar jaarlijkse ontmoetingsdag. Dit jaar vindt die plaats op de abdijsite van Sint-Truiden. De dag wordt georganiseerd in samenwerking met Erfgoed Haspengouw en Abdij, Stad en Regio vzw.

De ontmoetingsdhttps://www.https://www.erfgoedhaspengouw.be/ag brengt medewerkers en geïnteresseerden samen en biedt de kans om kennis te maken met de databank en het team. In de voormiddag krijgen deelnemers een korte stand van zaken van ODIS en het FWO-vernieuwingstraject 2022-2027. Ook kunnen ze kennismaken met de nieuwe Encyclopedie van de Vlaamse beweging en met twee historische projecten in Limburg die gebruikmaken van ODIS.

In drie workshops wordt ingegaan op verschillende aspecten van het ODIS-vernieuwingstraject. Iedereen die meer wil weten over de technische vernieuwing van ODIS is welkom in de workshop ‘Naar een nieuwe databank en publiekswebsite’. De workshop ‘Een vernieuwde invoeromgeving, een bijgestuurd datamodel’ richt zich op ODIS-invoerders en andere geïnteresseerden die mee willen nadenken over de nieuwe invoeromgeving en over een aantal bijsturingen aan het datamodel. Wie nog niet zo vertrouwd is met ODIS, krijgt in de workshop ‘De ODIS-inhoud: een introductie’ een globaal overzicht van de rijke inhoud van de databank.

Na de lunch kunnen de deelnemers een exclusief geleid bezoek brengen aan de abdijsite en kennismaken met de werking van Erfgoed Haspengouw en Abdij, Stad en Regio vzw.

Het ODIS-team hoopt u te verwekomen op 7 juni. Deelnemen aan de ontmoetingsdag is gratis, maar inschrijven is verplicht (uiterlijk op 31 mei).
Klik hier om in te schrijven.