Digitaliseren van fotomateriaal.

Het Documentatiecentrum Dr.Bussels heeft een groot fotoarchief. Ongeveer  40.000 foto´s zijn ingedeeld in thema´s en via fotokaarten, al dan niet voorzien van aanvullende informatie, gestockeerd. Het is de bedoeling om de foto´s in een latere fase op te nemen in een beeldbank.

Een beeldbank is een verzameling van digitaal beeldmateriaal dat opgeslagen wordt in een databank die via internet online beschikbaar kan worden gesteld aan geïnteresseerden.. De online beeldbank presenteert zich dan als een virtuele collectie die voor het publiek aan de hand van diverse selectiecriteria wordt ontsloten.

Het  digitaliseren en opnemen in een databank van zo´n hoeveelheid foto´s is een behoorlijke uitdaging qua beschikbare handen. Om ons bij dit digitaliseren te ondersteunen  zijn we op zoek naar één of meer medewerkers voor hulp bij het inscannen van het fotomateriaal. Bij voorkeur op onze wekelijkse dinsdagnamiddag  in ons documentatiecentrum op de Wal (nr. 18) in Hamont.

Heb je feeling voor werken met laptop en scanner, en voel je interesse om foto´s mee in te scannen, neem dan met ons contact op via het contactformulier op onze website https://www.hamontachel.com/contact_new/ of via een email naar info@hamontachel.com .

Wij nemen dan snel met u contact op.